Deens

U kunt bij Lisbeth Borg terecht voor Deense les.

Smørrebrød, kransekage og rødgrød med fløde: kennismaken met de Deense taal en (eet)cultuur? Wilt u ook deze Deense lekkernijen kunnen bestellen op vakantie in Denemarken? Of heeft u andere redenen om Deens te willen leren, bijvoorbeeld vanwege emigratieplannen of voor uw beroep of werk?

Voor wie?

Volwassenen en kinderen. Beginners en gevorderden: privéles of groepsles (ook voor bedrijven), korte intensieve cursussen en conversatie.

Lessen op maat: de inhoud en duur van de cursussen worden in overleg vastgesteld op basis van de wensen van de cursisten. Cursussen kunnen, in overleg, het hele jaar starten. In de lessen worden ook aandacht geschonken aan de Deense cultuur, dagelijks leven en tradities. Praktische vragen rond emigratie, zoals bijvoorbeeld schoolkeuze voor kinderen, kunnen ook worden besproken.

Materialen

Voor beginners wordt de methode Aktivt Dansk gebruikt. Het lesboek heeft 25 dialogen, gebaseerd op alledaagse situaties zoals jezelf voorstellen, groeten, werk en studie, cafébezoek en boodschappen doen. Alle hoofdstukken bevatten o.a. invuloefeningen en uitspraak- en luisteroefeningen. Alle teksten en oefeningen staan op de bijbehorende cd. Bij de methode hoort ook een oefenboek, Intensivt Dansk.

Voor gevorderden en bij conversatielessen wordt in overleg met de cursisten bepaald welke boeken en andere materialen het meest geschikt zijn. Dit geldt ook voor cursisten die bijvoorbeeld Deens moeten leren voor hun werk in Denemarken .

Bij alle niveaus worden aanvullende materialen gebruikt met informatie over het land en de cultuur.