De docent

Voorstellen
Sylvie Donadieu, geboren en opgegroeid in het zuiden van Frankrijk, om precies te zijn in De Provence. Na 33 jaar ben ik gaan reizen en uiteindelijk ben ik voor de liefde in Nederland gebleven. Inmiddels ben ik moeder van een zoon en dochter. Tijdens mijn reizen heb ik Franse les gegeven aan verschillende mensen en aan verschillende organisaties. Zo kon ik mijn Engelse taal optimaliseren, een mooie combinatie. Ik geniet van de verschillende landen, culturen en talen.

Plezier & leren
Plezier en leren gaan altijd samen. Ik ontdek graag wat mensen nodig hebben en pas mijn activiteiten hierop aan. Ondertussen leer je over Frankrijk: de taal, de kookkunst, cultuur of samen iets maken. Er is een scala aan mogelijkheden waar ik uit kan putten om Frankrijk over te brengen aan mijn deelnemers. Voor mij is dit de manier om les te geven of workshops te organiseren.

Frans
Ik hoor regelmatig dat mensen de Franse taal net verkeerd uitspreken. Dat is jammer want daardoor ontstaat snel miscommunicatie met Fransen waardoor gesprekken stroef gaan. Een foutje is niet erg, maar een juiste basis is essentieel. De basis begint al bij de letters, het gebruik hiervan en de kennis waarom dit belangrijk is. Als we daarmee beginnen is de basis gelegd. Daarna is het een kwestie van uitbouwen en vooral doen. Ik help je hier graag bij.

Lessen
Ik bied de lessen aan op verschillende niveaus en in pakketten van 10 lessen. Dit kan voor groepen of individueel zijn. Het kan op een vaste locatie of ‘aan de keukentafel’ bij de deelnemers thuis. Er is voldoende keuze in het productoverzicht. Maar, kom je er niet uit of heb je speciale wensen neem dan gerust contact op.