De docent

Mijn naam is Mechthild Barnes. Ik ben tweetalig opgevoed; mijn moeder is Duitse, mijn vader Nederlander. Later, toen ik met een Engelsman trouwde, werd ik drietalig. Ik heb in zowel Duitsland als Engeland gewerkt en gewoond.
De hotellerie had altijd mijn passie. Het is een fantastische wereld waar men communicatief vaardig moet zijn op zowel zakelijk gebied als in het contact met de klant. Klantgerichtheid staat in mijn werk nog steeds hoog in het vaandel. Tegenwoordig is dit van groot belang voor ieder bedrijf.
Tijdens mijn jaren in Engeland heb ik aan de universiteit van Coventry gestudeerd. Ik heb daar European Studies met Duits als vreemde taal gevolgd en heb deze studie met een BA diploma afgerond.

Na jarenlang les te hebben gegeven als docent Duits en Engels aan de Volksuniversiteit en het mbo (horeca en toerisme), richt ik mij nu vooral op het lesgeven aan volwassenen. U kunt bij mij terecht voor privélessen, les in kleine groepen en incompanytraining. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om niet alleen de taal te leren, maar ook de culturele verschillen te kennen. In Engeland en Duitsland is het toch net iets anders. Onze eigen Nederlandse omgangsvormen en cultuur wijken soms verrassend af van die van de Duitse en de Engelse.

Ik geef les aan beginners en gevorderden, dit doe ik met geduld en humor. De grammatica is belangrijk, maar de cursisten moeten er wel plezier in hebben. Waar het uiteindelijk om gaat is dat je elkaar begrijpt; begrijpen en begrepen worden.

Ik hoop u te mogen ontmoeten in mijn les. Sie sind herzlich willkommen!