Nieuws

Voorlopig les online

De effecten van het coronavirus treffen ons allemaal. Het heeft ook invloed op de manier waarop wij lesgeven. Gelukkig beschikken we over alle benodigde middelen om de lessen online door te laten gaan. Natuurlijk geven we de voorkeur aan face to face contact, maar inmiddels is gebleken dat de lessen online inhoudelijk niet aan kwaliteit hebben ingeboet. De reacties van onze cursisten zijn positief en hartverwarmend.

Nu leerlingen noodgedwongen zelfstandig hun boek moeten doornemen, kan het zijn dat er behoefte is aan extra ondersteuning voor de talen. Ook nieuwe leerlingen zijn van harte welkom. Neem contact op als u hulp zoekt voor uw zoon of dochter. Wij zijn u graag van dienst!

Zit u deze weken veel thuis en zou u graag wat om handen hebben? Wellicht kunt u instromen in een bestaande groep of kunnen we u een privécursus aanbieden. Wij zorgen ervoor dat u het benodigde lesmateriaal ontvangt en vaak kunt u al snel beginnen.

Wij bieden cursussen aan voor alle leeftijden en niveaus. Iedereen is welkom, dus neem gerust contact op met de docent van de betreffende taal. Alle informatie over de taal van u keuze vindt u onder het kopje Talen.

Wij wensen u een goede gezondheid en hopelijk spoedig (weer) tot ziens, hetzij online of bij ons aan tafel.

Hartelijke groet,

Laura (Spaans en Italiaans)
Sylvie (Frans),
Mitsuè (Japans)
Lisbeth (Deens)
Vaneke (Engels)

 

 

 

 

2020

De docenten van MijnTaaldomein wensen u/jou een gezond en voorspoedig 2020. Wij hopen u/jou weer met succes te ondersteunen met onze taallessen!

Laura, Mitsuè, Lisbeth, Sylvie, Mechthild en Vaneke

Bericht van onze docente Frans

Start van een nieuw seizoen

Na een heerlijke vakantie in, uiteraard, Frankrijk ga ik mij weer voorbereiden op een nieuw seizoen.

Ik hoop dat u ook heeft genoten van een fantastische zomer en misschien al nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden die MijnTaaldomein u kan bieden.

Ik, Sylvie, geef Franse les en heb me een paar jaar geleden aangesloten bij MijnTaaldomein. Het is goed om te vertellen hoe ik ben gestart. Van origine ben ik Française en op 33-jarige leeftijd ben ik voor de liefde naar Nederland gekomen en gebleven. Mijn Franse roots zitten diep in mij en ik zag dat Franse les in Nederland wel wat van mijn kennis kan gebruiken. Zo vind ik het mooi om in mijn lessen de Franse cultuur en gewoonten mee te geven.

Ongeveer vier jaar geleden begon ik met lessen voor geïnteresseerden en heb ik Franse teksten vertaald voor het theater. Zo bouwden mijn activiteiten steeds meer uit en sinds kort werk ik ook voor de zakelijke markt, mede omdat het niet alleen om de taal gaat maar omdat ik ook de cultuur ken om zaken te doen. Ik geniet van alle verschillende dingen.

Heeft u ook kriebels gekregen om Frans te leren? Informeer dan naar de mogelijkheden. Op diverse niveaus kan worden gestart. Andere activiteiten waar Frans nodig is, kan ik ook ondersteunen. Ik ben inmiddels van vele markten thuis.

Ik wens u een mooi en leerzaam cursusjaar toe! Veel plezier.

Sylvie Donadieu
Tel: 06 14 47 78 84

Zomervakantie

Na een zeer succesvol cursusjaar breekt ook voor de docenten van Taaldomein de vakantieperiode aan. Wij kijken terug op een mooi jaar waarin we met veel plezier al onze cursisten les hebben mogen geven en alle examenkandidaten geslaagd zijn.

De meeste cursussen en privélessen starten weer in september. Het is goed te weten dat alle docenten ook lessen op maat aanbieden. Kunt u voor het komend cursusjaar geen cursus vinden die exact aansluit bij uw wensen, neem dan gerust contact op voor informatie over privéles.

Wij willen al onze (basisschool)leerlingen en hun ouders, studenten, cursisten en zakelijke klanten heel hartelijk bedanken voor hun positieve inbreng en prettige samenwerking. Rest ons u/je een heerlijke zomer en een fijne vakantie te wensen.

Hartelijke groet en graag tot september,

Laura, Sylvie, Mitsuè, Lisbeth, Mechthild en Vaneke

Vakantiecursus Spaans en Italiaans

Gaat u binnenkort op vakantie naar Italië en of Spanje? En hoe redt u zich daar met het Italiaans en het Spaans? Kunt u bijvoorbeeld iets bestellen in een café of een restaurant en dat helemaal in één van deze talen doen? Kunt u aan de groenteman op de markt precies zeggen hoeveel appels of vis u nodig heeft? Kunt u in een winkel vragen hoeveel een mooi paar schoenen kost? En kunt u ook vragen waar de bushalte is, hoe laat de banken open gaan, welk wifi wachtwoord er is en of er een apotheek in de buurt is?

Dat kan ik u leren als u nú een korte taaltraining bij mij komt volgen. U bent er zo, vlak voor uw vakantie in Italië en of Spanje begint, helemaal klaar voor!

Italiaans op vakantie en Spaans op vakantie zijn speciale “compacte” taaltrainingen van 8 weken (elke week een les van 1 uur) waarmee u de beginselen van de Italiaanse en of de Spaanse taal onder de knie zult krijgen. Elke les biedt een korte grammatica uitleg in de context van vakantiewoordenschat. De rest van de les doen we allerlei conversatie oefeningen doen. Hiermee kunt u zich leren redden in typische vakantiesituaties.

Er is niets leuker dan op vakantie een praatje te maken met de lokale bevolking in hun eigen taal! Daar wil ik u graag mee helpen J

Als u interesse heeft in Italiaans en of Spaans op vakantie, neem dan contact met mij op via laura.liccardo@tiscali.nl

Neem Japanse les en leer wat Hanami is!

Sakura (Kersenbloesem)

Sakura (kersenbloesem) is een bloem waar alle Japanners gek op zijn. De Sakura bloeit van eind maart tot begin april. (Maximaal 1 week)

Tijdens de Sakura bloei, vieren de Japanners groot feest onder de kersenboom met familie, vrienden of collega’s. Dat heet Hanami.  Tijdens de Hanami wordt er gegeten en gedronken onder de kersenboom en soms wordt er ook karaoke gedaan.

Waarom zijn Japanners zo gek op de Sakura? De Sakura bloeit maar 1 week, dat is kort maar krachtig!

Op 1 april begint zowel het schooljaar als het fiscale jaar in Japan.  Tijdens de welkomstceremonie van het nieuwe schooljaar staat de Sakura centraal.

Als je een nieuwe baan krijgt, begint deze officieel op 1 april met een ceremonie. Ook hierbij staat de Sakura natuurlijk centraal.

Wil je nog meer over de Japanse cultuur weten?

Kom dan naar de Japanse les!

ようこそ 日本へ!

Mitsue Shiraga

 

 

2019

De docenten van MijnTaaldomein wensen u/jou een gezond en voorspoedig 2019. Wij hopen u/jou weer met succes te ondersteunen met onze taallessen!

Laura, Mitsuè, Lisbeth, Sylvie, Mechthild en Vaneke

Nieuwe taalcursussen binnenkort van start

In de eerste weken van september starten er weer verschillende groepen met een taalcursus in Harderwijk en omgeving. U kunt instromen in bestaande groepen of deelnemen aan nieuwe groepen. De meeste taaldocenten geven les op alle niveaus. Heeft u zich nog niet opgegeven, aarzel dan niet contact met de betreffende taaldocent op te nemen. Op de website vindt u overigens ook alle informatie over de taallessen.

Naast groepslessen is het mogelijk privélessen te volgen. U kunt altijd eerst vrijblijvend informatie vragen en daarna besluiten of u zich wilt inschrijven voor een cursus die aansluit bij uw niveau.

De bij mijnTaaldomein aangesloten taaldocenten werken allen zelfstandig en presenteren zich op www.mijntaaldomein.nl met hun eigen cursusaanbod voor het cursusjaar 2017-2018. Elke docent geeft les op zijn of haar eigen locatie.

Overweegt u een taalcursus te volgen, neem dan gerust contact op met de docent. U bent in elk geval van harte welkom!

Deens:     Lisbeth      : 06-38127489 deens@mijntaaldomein.nl
Duits:      Mechthild  : 06-50466549 duits@mijntaaldomein.nl
Engels:    Vaneke       : 06-50466549  vaneke@thestudy.nl
Italiaans: Laura         : 06-46051066   laura.liccardo@tiscali.nl
Japans:    Mitsue        : 06-16687555   shiraga@eustim.com
Spaans:   Laura          : 06-46051066  laura.liccardo@tiscali.nl

Nieuwe start

Omdat Taaldomein-Harderwijk steeds meer klanten aantrok van buiten Harderwijk hebben wij onze naam veranderd in mijnTaaldomein. Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website: www.mijntaaldomein.nl

Op deze site vindt u de informatie zoals u van ons gewend bent. Wij hopen u weer van dienst te kunnen zijn met al uw taalvragen. Ook al zijn onze cursussen al van start gegaan, neemt u gerust contact op als u wilt instromen. Wie weet is er een plekje beschikbaar.

U bent van harte welkom!