Nieuws

Start cursusjaar 2023-2024

Ook in dit nieuwe cursusjaar heten wij u weer van harte welkom. De lessen Deens, Engels, Frans en Japans zijn inmiddels gestart. Bent u nog op zoek naar een leuke taalcursus? U kunt vast nog instromen of met privéles starten. Omdat alle docenten maatwerk leveren is er veel mogelijk.

Helaas gaat onze fantastische collega Laura Liccardo ons verlaten. Zij moet wegens omstandigheden stoppen met lesgeven. Wij willen haar bedanken voor de vele fijne jaren dat we hebben samengewerkt en zijn ervan overtuigd dat haar leerlingen haar net zo gaan missen als wij dat zullen doen. Met Laura’s vertrek vervallen de lessen Spaans en Italiaans.

Voor de lessen Duits geldt dat er een tijdelijke stop is voor nieuwe cursisten. Zodra er weer plek is, melden we dat op de website.

Rest ons alle leerlingen een leerzaam en vooral leuk cursusjaar te wensen.

Hartelijke groet,

Sylvie
Mitsuè
Lisbeth
Vaneke

Het cursusjaar gaat weer van start!

Na een ingewikkeld jaar is er nu weer van alles mogelijk en starten we met veel plezier met alle nieuwe cursussen en (bij)lessen.

De lessen vinden dit cursusjaar bijna allemaal op de oorspronkelijke locatie plaats. Daarnaast blijven de online lessen een optie voor wie daar de voorkeur aan geeft. Vooral middelbare scholieren en studenten maken hier gebruik van, maar ook anderen zijn online van harte welkom.

Sommige cursussen zijn al gestart, voor andere kunt u zich / kun jij je nog opgeven. Wacht niet te lang want de ene na de andere cursus is volgeboekt.  Wilt u zich aanmelden en is de cursus toch al volgeboekt? Geen nood! Wij zijn heel flexibel en vaak lukt het later alsnog met een nieuwe groep te starten.

Zoals gezegd zijn we echt enorm flexibel. Kunt u niet precies die cursus vinden die u voor ogen had? Bel ons gerust en u zult zien dat wij naast het aanbod op de website nog vele andere cursussen en lessen voor u kunnen organiseren.

De kracht van onze werkwijze zit in het lesgeven aan kleine groepjes. Bij ons geen vol klaslokaal of een groep die zo groot is dat u niet tot uw recht komt. We houden de cursus laagdrempelig door gewoon bij ons thuis aan tafel les te geven.  Omdat wij hierdoor onze kosten beperken, blijven onze cursussen ook dit jaar weer goed betaalbaar, zelfs als u in zo’n kleine groep les heeft. Wie op die manier les krijgt, zal de nieuwe taal sneller oppikken, kan al zijn/haar vragen stellen en voelt zich al snel thuis. Ook voor iemand die wat onzeker is, is het kleine aantal medecursisten een verademing.  Genoeg redenen dus, om eens te kijken of er een cursus voor u tussen zit.

Voor we het vergeten; u krijgt vanzelfsprekend les van een bevoegd docent en/of ervaren native speaker. Bij ons geen “docenten” die zonder vakdidactische kennis, diploma’s en/of gedegen taalkennis maar wat aanrommelen. Vanzelfsprekend worden alle lessen tot in de puntjes voorbereid en hebben alle docenten een hbo- en/of wo-diploma op zak.

De gedegen voorbereiding geldt natuurlijk ook voor de (bij)lessen en cursussen die wij verzorgen voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en studenten. Ook voor hen zijn er vele mogelijkheden.

Kijk eens bij het lesaanbod. Hopelijk vindt u iets wat u aanspreekt.

Een nieuwe taal leren is een leuk en boeiend proces. Wij begeleiden u graag en hopen u snel te verwelkomen. U bent in elk geval heel hartelijk welkom!

Laura, Mitsuè, Lisbeth, Sylvie en Vaneke

 

 

 

Deense les

Hej!  Velkommen!

Corona beperkt ons helaas nog steeds in onze contacten en activiteiten. Maar wellicht heeft U  juist in deze periode tijd om iets nieuws te leren, bijvoorbeeld een vreemde taal. Misschien ging uw vakantie naar Denemarken niet door in 2020 en bent u voorzichtig een vakantie in 2021 aan het plannen voor als het weer mogelijk wordt om te reizen. Er kunnen natuurlijk  ook andere redenen zijn om de Deense taal te willen leren: voor uw werk, een Deense partner of emigratie.

Op dit moment kunt u Deense les online volgen. Neem gerust contact op; dan bespreken wij de mogelijkheden wat betreft niveau, aantal lessen etc.

Vis ses!

Lisbeth Borg
Docent Deens

Fijne feestdagen

Aan het einde van een bewogen jaar willen we al onze cursisten heel hartelijk  danken voor hun flexibiliteit  en positieve instelling tijdens de crisis. 

De docenten van MijnTaaldomein wensen u/jou een voorspoedig en bovenal gezond 2021.

Wij hopen u/jou weer met succes te mogen ondersteunen met onze taallessen!

Laura, Mitsuè, Lisbeth, Sylvie en Vaneke

Franse les bij Synergie de Provence

Hier een bericht van onze docente Frans

Allez, on y va!

Het seizoen is weer begonnen.

Alle scholen hebben de deuren weer geopend met de aanpassingen die de RIVM heeft aangegeven. Dat is voor iedereen even wennen, maar inmiddels weten we dat lessen op veel en veilige manieren gegeven kunnen worden. Afgelopen maanden heb ik mijn Franse lessen digitaal gegeven en langzamerhand ook weer fysiek met de maatregelen die daarbij horen. Het lukt allemaal.

Ik geef de lessen in de privésituatie (bij u thuis) of in kleine groepen (tot 5 persoons).

Naast de lessen Frans om de taal en cultuur beter te leren kennen ben ik ook bezig om bedrijven in de Franse markt op weg te helpen. Als een bedrijf de Franse taal wil gebruiken is google translate niet voldoende. Er is een taalcultuur in Frankrijk die je moet respecteren. Daarbij kan ik helpen. Zo vertaal ik nieuwsbrieven en salesartikelen voor bedrijven. Ik help ze ondertussen op weg door bepaalde culturele gebruiken aan te geven die je in de communicatie met Frankrijk het beste kan hanteren.

Frans: De internationale referentietaal
Frans is vandaag de dag de op één na meest bestudeerde taal ter wereld vanwege zijn verankering op de vijf continenten (Afrika, Amerika, Azië, Europa en Oceanië).
Frans is de officiële taal van het Internationaal Olympisch Comité, het is ook de exclusieve taal van de beraadslagingen van het Hof van Justitie van de Europese Unie en wordt zeer veel gebruikt in internationale communicatie. Zo neemt het Frans een primaire plaats in de communicatie in de wereld in, of het nu gaat om diplomatie of in de media.
Bovendien is het Frans een zeer belangrijke taal in de hightech-sector, maar ook in de distributiewereld, de auto-industrie, de sector luxegoederen en de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Wil je weten of ik jouw bedrijf kan ondersteunen met Franse taal en cultuur? Neem contact op en we kunnen maatwerk bespreken.

Alle cursisten weer een goed seizoen gewenst en pas op elkaar!

Sylvie Donadieu
Synergie de Provence

Voorlopig les online

De effecten van het coronavirus treffen ons allemaal. Het heeft ook invloed op de manier waarop wij lesgeven. Gelukkig beschikken we over alle benodigde middelen om de lessen online door te laten gaan. Natuurlijk geven we de voorkeur aan face to face contact, maar inmiddels is gebleken dat de lessen online inhoudelijk niet aan kwaliteit hebben ingeboet. De reacties van onze cursisten zijn positief en hartverwarmend.

Nu leerlingen noodgedwongen zelfstandig hun boek moeten doornemen, kan het zijn dat er behoefte is aan extra ondersteuning voor de talen. Ook nieuwe leerlingen zijn van harte welkom. Neem contact op als u hulp zoekt voor uw zoon of dochter. Wij zijn u graag van dienst!

Zit u deze weken veel thuis en zou u graag wat om handen hebben? Wellicht kunt u instromen in een bestaande groep of kunnen we u een privécursus aanbieden. Wij zorgen ervoor dat u het benodigde lesmateriaal ontvangt en vaak kunt u al snel beginnen.

Wij bieden cursussen aan voor alle leeftijden en niveaus. Iedereen is welkom, dus neem gerust contact op met de docent van de betreffende taal. Alle informatie over de taal van u keuze vindt u onder het kopje Talen.

Wij wensen u een goede gezondheid en hopelijk spoedig (weer) tot ziens, hetzij online of bij ons aan tafel.

Hartelijke groet,

Laura (Spaans en Italiaans)
Sylvie (Frans),
Mitsuè (Japans)
Lisbeth (Deens)
Vaneke (Engels)

 

 

 

 

2020

De docenten van MijnTaaldomein wensen u/jou een gezond en voorspoedig 2020. Wij hopen u/jou weer met succes te ondersteunen met onze taallessen!

Laura, Mitsuè, Lisbeth, Sylvie, Mechthild en Vaneke

Bericht van onze docente Frans

Start van een nieuw seizoen

Na een heerlijke vakantie in, uiteraard, Frankrijk ga ik mij weer voorbereiden op een nieuw seizoen.

Ik hoop dat u ook heeft genoten van een fantastische zomer en misschien al nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden die MijnTaaldomein u kan bieden.

Ik, Sylvie, geef Franse les en heb me een paar jaar geleden aangesloten bij MijnTaaldomein. Het is goed om te vertellen hoe ik ben gestart. Van origine ben ik Française en op 33-jarige leeftijd ben ik voor de liefde naar Nederland gekomen en gebleven. Mijn Franse roots zitten diep in mij en ik zag dat Franse les in Nederland wel wat van mijn kennis kan gebruiken. Zo vind ik het mooi om in mijn lessen de Franse cultuur en gewoonten mee te geven.

Ongeveer vier jaar geleden begon ik met lessen voor geïnteresseerden en heb ik Franse teksten vertaald voor het theater. Zo bouwden mijn activiteiten steeds meer uit en sinds kort werk ik ook voor de zakelijke markt, mede omdat het niet alleen om de taal gaat maar omdat ik ook de cultuur ken om zaken te doen. Ik geniet van alle verschillende dingen.

Heeft u ook kriebels gekregen om Frans te leren? Informeer dan naar de mogelijkheden. Op diverse niveaus kan worden gestart. Andere activiteiten waar Frans nodig is, kan ik ook ondersteunen. Ik ben inmiddels van vele markten thuis.

Ik wens u een mooi en leerzaam cursusjaar toe! Veel plezier.

Sylvie Donadieu
Tel: 06 14 47 78 84

Zomervakantie

Na een zeer succesvol cursusjaar breekt ook voor de docenten van Taaldomein de vakantieperiode aan. Wij kijken terug op een mooi jaar waarin we met veel plezier al onze cursisten les hebben mogen geven en alle examenkandidaten geslaagd zijn.

De meeste cursussen en privélessen starten weer in september. Het is goed te weten dat alle docenten ook lessen op maat aanbieden. Kunt u voor het komend cursusjaar geen cursus vinden die exact aansluit bij uw wensen, neem dan gerust contact op voor informatie over privéles.

Wij willen al onze (basisschool)leerlingen en hun ouders, studenten, cursisten en zakelijke klanten heel hartelijk bedanken voor hun positieve inbreng en prettige samenwerking. Rest ons u/je een heerlijke zomer en een fijne vakantie te wensen.

Hartelijke groet en graag tot september,

Laura, Sylvie, Mitsuè, Lisbeth, Mechthild en Vaneke

Vakantiecursus Spaans en Italiaans

Gaat u binnenkort op vakantie naar Italië en of Spanje? En hoe redt u zich daar met het Italiaans en het Spaans? Kunt u bijvoorbeeld iets bestellen in een café of een restaurant en dat helemaal in één van deze talen doen? Kunt u aan de groenteman op de markt precies zeggen hoeveel appels of vis u nodig heeft? Kunt u in een winkel vragen hoeveel een mooi paar schoenen kost? En kunt u ook vragen waar de bushalte is, hoe laat de banken open gaan, welk wifi wachtwoord er is en of er een apotheek in de buurt is?

Dat kan ik u leren als u nú een korte taaltraining bij mij komt volgen. U bent er zo, vlak voor uw vakantie in Italië en of Spanje begint, helemaal klaar voor!

Italiaans op vakantie en Spaans op vakantie zijn speciale “compacte” taaltrainingen van 8 weken (elke week een les van 1 uur) waarmee u de beginselen van de Italiaanse en of de Spaanse taal onder de knie zult krijgen. Elke les biedt een korte grammatica uitleg in de context van vakantiewoordenschat. De rest van de les doen we allerlei conversatie oefeningen doen. Hiermee kunt u zich leren redden in typische vakantiesituaties.

Er is niets leuker dan op vakantie een praatje te maken met de lokale bevolking in hun eigen taal! Daar wil ik u graag mee helpen J

Als u interesse heeft in Italiaans en of Spaans op vakantie, neem dan contact met mij op via laura.liccardo@tiscali.nl